Каталог на статиите

Главна » Статии » ЖИВОТА НА МУХАММЕД (С.А.С.) » ЖИВОТА НА МУХАММЕД (С.А.С.)

МОЛИТВИТЕ (ДУА) НА ПРОРОКА МУХАММЕД s.a.s.

"Всевишни, отдели греха от мен, така както Си отделил изтока от запада. Всевишни, пречисти ме от прегрешенията, така както бялата дреха се почиства от мръсотията."


"Всевишни, искам от Теб цялата знайна и незнайна благодат, с която сега ме даряваш и с която ще ме дариш в бъдеще. Всевишни, на Теб се уповавам от явното и скритото зло, което сега ме сполетява и което ще ме сполети в бъдеще."


"Ако ме оставиш насаме със страстите вътре в мен, в такъв случай ще ме подтикнеш към слабостта, безпомощността, греха и прегрешението. Аз се надявам единствено на Твоята милост. Прости греховете ми, защото само Ти можеш да прощаваш греховете. Приеми покаянието ми, защото Ти си приемащия покаянията и Всемилостивия."


"Всевишни, от Теб искаме всяко благодеяние, което е искал Твоят Пророк Мухаммед, Аллах да го благослови и с мир да го дари, и Те молим за Твоето покровителство за всичко онова, за което Пророка Мухаммед е търсил покровителството Ти."


"Всевишни, пази ме от знание, от което няма полза, от сърце, което не настръхва, от ненаситна душа и от молитва, която не среща отклик."


"Всевишни, искам от Теб постоянство в делата и решимост да вървя по правия път. Моля Те да ме дариш с благодарност за получената от Теб благодат и да ме направиш достоен в богослуженията. Моля Те езикът ми винаги да изрича истината и сърцето ми да е винаги чисто. Пази ме от злото, което Ти е известно. Дай ми благодетелността, която Ти е известна. Покайвам се за това, което Ти е известно. Несъмнено Ти си Знаещия неведомото."


"Всевишни, искам от Теб единствено праведните дела, моля Те да бъда далеч от злодеянията, да обичам бедните, Моля Те за опрощение, бъди милостив към мен и когато решиш раздорите да плъзнат сред хората, вземи душата ми, преди същите раздори да ме сграбчат. Моля Те да ме дариш с Твоята обич, с обичта на възлюбените от Теб и с любов към деянията, които ще ме доближат до обичта Ти."


"Всевишни, помогни ни, за да Те споменаваме, за да изразяваме благодарността си към Теб и за да Ти служим подобаващо."


"Всевишни, не ме отделяй от правия път! Всевишни, моля Те за благочестие, непорочност и душевно богатство."


"Всевишни, дари ни с благополучен край във всичките ни дела, пази ни от унижение на земята и от мъчение в Сетния ден."

Категория: ЖИВОТА НА МУХАММЕД (С.А.С.) | Добавил: rrafi (08.03.2010)
Разгледали: 822 | Коментар: 1
Всички коментари: 1
1 denis_2   (09.05.2018 05:36) [Материал]
Амин

Коментари могат да добавят единствено регистрирани потребител
[ Регистрация | Вход ]