Каталог на статиите

Главна » Статии » ОТНОСНО СМЪРТТА » ОТНОСНО СМЪРТТА

Иторията на Бар’ах

Това е историята на едно малко момиченце, на име Бар’ах, на 10 годинки, чиито родители били доктори, емигрирали в Саудитска Aрабия в търсене на по-добър живот...

На тази възраст, Бар’ах наизустила целия Коран с таджуид, тъй като била много умна. Учителят й често казвал, че тя трябва да бъде в гимназията, а не в начално училище.
Имала е малко семейство, отдадено на Исляма и неговите учения...

Един ден обаче, майка й започнала да усеща много силна необичайна болка. След проведените тестове и изследвания установили, че има рак, но в късен стадий.

Майката мислила да сподели с детето си, в случай, че един ден се събуди и не намери майка си до себе си. Така че й казала: "Бар’ах, аз ще отида в Дженнета преди теб, но искам да четеш Корана всеки ден, тъй като той ще те закриля в този живот!...”

Малкото момиче не разбрало какво всъщност се опитвала да каже майка й, но постепенно започнала да усеща промяната в състоянието й, особено когато я преместили за постоянно в болницата. Бар’ах всеки ден след училище ходила в болницата и чела Корана на майка си до вечерта, когато баща й я отвеждал вкъщи.


Един ден от болницата се обадили на съпруга и му съобщили, че състоянието на съпругата му е много лошо и трябва по най-бързия начин да отиде там. Той взел Бар’ах от училище и се отправил бързо към болницата. Когато пристигнали казал на малкото дете да остане в колата, за да й спести шока, ако майка й е починала.

Бащата излязъл от колата, очите му били изпълнени със сълзи. Докато пресичал улицата към болницата внезапно се появила кола, която го блъснала и починал пред очите на детето си, което се спуснало плачейки към баща си...


Трагедията на Бар’ах не свършила с това... Вестта за смъртта на баща й била скрита от майка й, но след 5 дни и тя починала, оставяйки Бар’ах сама на този свят. Приятели на родителите й решили да потърсят нейни роднини в Египет, които да се грижат за нея.

Внезапно обаче, Бар’ах започнала да усеща силна болка също като майка си и след проведени тестове и изследвания било установено, че и тя има рак...

За изненада на всички тя казала: „Елхамдулиллах, сега ще се срещна с родителите ми!”

Всички приятели на семейството били шокирани и изненадани, как това малко момиче е изправяно пред нещастие след нещастие, а е толкова търпеливо и доволно с това, което Аллах й е отредил!

Историята за Бар’ах се разпространила сред хора и от Саудитска Арабия решили да я прехвърлят за лечение в Англия.

Един от ислямските канали се свързали с момичето и я помолили да рецитира Корана..., и това е красивият й глас, рецитиращ следните айети:
http://www.youtube.com/watch?v=NnNS9ID9Ecw

Те отново се свързали с нея преди да влезе в кома, при което тя направила дуа за нейните родители и изпяла нашид...
http://www.youtube.com/watch?v=yD5S-jtxFls

Дните минавали и ракът се разсеял из цялото й тяло, докторите решили да ампутират краката й, а тя е все така търпелива и доволна от отреденото й от Аллах. След няколко дни ракът се разсеял и в мозъка й, след което докторите решават да предприемат друга спешна операция на мозъка. Сега тялото й е в болница в Англия, в пълна кома...

Молете се за нашата сестричка!

zahra
Категория: ОТНОСНО СМЪРТТА | Добавил: rrafi (07.03.2010)
Разгледали: 531
Всички коментари: 0
Коментари могат да добавят единствено регистрирани потребител
[ Регистрация | Вход ]