Каталог на статиите

Главна » Статии » КНИГИ » ИЗДАДЕНИ

ПОСЛАНИЯ НА МЪДРОСТТА - ПЪРВА ЧАСТ

Първоначалният досег до тази книга може да предизвика у теб известно смущение или колебание. Причината за това е, че още в първите раздели авторът ни повежда из главоломните дълбини и шеметни висоти на своята брилянтна мисъл. Наистина, първите раздели са по-вглъбени, „по-философски”, защото тук великият ислямски мислител прави своите неповторими тълкования и удивителни духовни прозрения за неизчерпаемата съкровищница на Свещения Коран.

Ето защо не бързай да се обезсърчаваш, още по-малко да се отказваш. Преди още да сме се „изморили” от тези дълбоки води на истинското размишление, следвайки невероятния полет на мисълта му, авторът неусетно ни въвежда в градините на мъдростта и остроумието, където започва нашето вълнуващо пътешествие сред неговите крилати мисли, изводи и обобщения, поуки и наставления ,поднесени в неподражаем афористичен стил, понякога иносказателно или метафорично, но винаги наситени с многопластово съдържание. Заедно с великия духовен водач вървим през пустинята на нашето жалко всекидневие към тайнствения оазис на познанието, за да открием с почуда скритите бисери и перли на ислямската мъдрост, спиращи дъха със своето съвършенство, блестящо остроумие и непреходна красота. Ще открием с възхита смайващи проблясъци и озарения на духа, разтърсващи истини за същността, смисъла и целта на земния човешки живот. И непременно ще открием пътеводните светлини по трудния път на вярващите, устремени към най-великата и свята цел на света - приближаване към нашия Всемогъщ и Всемилостив Създател.

Малко са религиозните мъдреци, които умеят да поднасят своите духовни съкровища с такава виртуозна лекота, с такава изтънчена поезия на словото, водейки ни същевременно до безценни проникновения на разума, нравствено извисяване и облагородяване.

И тогава ще почувстваш, скъпи читателю, неподозираната радост на духовното търсене, ще усетиш преобразяващата сила на ислямския дух, истинското човешко удовлетворение от докосването до един свят, който трябва да бъде наша всекидневна атмосфера, въздухът, който дишаме, светлината, която ни огрява.

Ще осъзнаем огромната разлика между душата и сърцето и ще разберем, че мястото на вярата е именно сърцето. И ако тя не е там, значи сърцето е мъртво, а ние сме от губещите. Ако разберем тази книга, ако почувстваме тази книга и ако повярваме на тази книга - ние ще постигнем нравствено прераждане! А това ще означава двойна награда: едната ще е за нас (Амин!), а другата - за душата на Ибни Каййим, Аллах да го дари с най-щедрата Си милост! Амин!
 
 
-------------------------------------------------------------------------------------
 
Книгата е 256 стр. и струва 12 лв.
 
За поръчки:
 
ikra_madan@abv.bg
Категория: ИЗДАДЕНИ | Добавил: ikra (18.08.2015)
Разгледали: 497
Всички коментари: 0
Коментари могат да добавят единствено регистрирани потребител
[ Регистрация | Вход ]