Каталог на статиите

Главна » Статии » ИСЛЯМ И НАУКА » НАУЧНИ ОТКРИТИЯ - ДОКАЗАТЕЛСТВА

Божествената мъдрост и промисъл – движение в съня

"И ги смяташ за будни, а те са в дрямка и Ние ги обръщаме надясно и наляво. И кучето им е проснало лапи на входа. Съзреш ли ги, ще се отвърнеш от тях в бяг и ще се изпълниш с ужас." (Пещерата, 18:18)


В този стих се говори за седем момчета-християни, „Обитателите на пещерата", които бягат от преследване на римския император езичник. Те намират убежище в една пещера и Всевишния в продължение на много години, ги потапя в дълбок сън.

Освен това, Аллах ни казва в айета, че в съня Той ги обръща надясно и наляво.

„Може би очите им са били отворени, а чувствата са били в съня. Те се обръщали от страна на страна, подобно на всички хора в съня..." (Юсуф Али)

„Ако някой случайно ги видеше в пещерата, тъй като те се обръщали от страна на страна ще помисли, че те просто си почиват, а не спят..." (Maududi)

Изключителната мъдрост и божествена промисъл, скрита в тези думи на Всевишния, разбирането им от хората стават достъпни едва напоследък.

Оказва се, че ако по време на сън хората останат в едно и също положение, то ще бъдат изправени пред сериозни проблеми със здравето: нарушение на кръвообращението, образуване на рани по кожата, с хематоми на местата, които са под тежестта на тялото. Но Всемогъщия се грижи за нашето здраве, както и за цялото тяло дори и по време на почивка и сън. Обръща нашите тела, когато сме в безсъзнание, по-време на съня и не позволява появата на тези процеси в организма.

Това е медицински факт, установен от учени едва миналия век. Без съмнение, това е едно от чудесата на Kорана!


Категория: НАУЧНИ ОТКРИТИЯ - ДОКАЗАТЕЛСТВА | Добавил: rrafi (04.04.2010)
Разгледали: 873
Всички коментари: 0
Коментари могат да добавят единствено регистрирани потребител
[ Регистрация | Вход ]