Каталог на статиите

Главна » Статии » АХЛЯК » АХЛЯК

Защо усмивката е садака?

Любимият ни Пророк (с.а.с.) е препоръчал да се усмихваме на своите събратя, защото това се равнява на даването на садака. Ето, че чак сега най-новите научни изследвания доказват ползата от това.
Изследователи са проучили как усмихването влияе на другите. Те са установили, че усмивката съдържа силна информация, която може да повлияе на човешкото подсъзнание.
Открили са, че всеки човек има специална усмивка. Освен това, всяка усмивка съдържа специален ефект. Те снимали тези усмивки и после на бавен кадър забелязали някои специфични движения. По същия начин, човек може да има повече от един вид усмивки, в зависимост от психическото му състояние, темата за която говори и дори човека на когото говори.


Най-важната информация от тези изследвания говорят за това, което можете да дадете на друго, чрез усмивката си, защото това е много повече, отколкото да дадеш нещо материално, по следните причини:
- Когато се усмихваш, можеш да дадеш радост на другите, което е вид дарение и което може да бъде най-важното за дадения човек в този момент. Проучванията показват, че човек понякога се нуждае от радост и щастие повече, отколкото от храна. Също така, тази радост може да лекува много болести, започващи от сърдечни проблеми.
- Чрез усмивката можеш да предаваш информация на другите много лесно, защото една дума с усмивка има много по-голям ефект върху мозъка. Изразът е един и същ, обаче повлияните части на мозъка се различават според това, дали усмивката е придружена с дума или израз.
- Можете лесно да успокоите напрегната атмосфера в дадена ситуация, чрез мека усмивка. Това не може да се направи с пари. Следователно усмивката е много по-стойностна и по-важна от парите. Така че, най-малкото, което можете да дадете на другите е усмивка – садака.
Много лекари забелязали как усмивката влияе на възстановяването на пациентите. Някои изследвания установяват, че усмивката на лекаря е част от лечението.


Давайки усмивка на приятел, съпруг или съсед, ние им даваме безплатно лекарство, което е един вид дарение, милостиня (садака).
Поради тези причини и много други, усмивката се смята като един вид дарение, милостиня, щедрост. 


А сега, драги читателю, осъзнаваш ли защо нашия благороден Пророк (с.а.с.) е казал: "Да се усмихнеш на своя събрат е садака.”


- Ibtihal -

Категория: АХЛЯК | Добавил: ikra (24.05.2016)
Разгледали: 257
Всички коментари: 0
Коментари могат да добавят единствено регистрирани потребител
[ Регистрация | Вход ]